
Raud smoothie

Smoothie er og blir ein fin måte å få i seg nok grønsaker på. Eg prøvar alltid å lage grøne smoothie, men med raudbete i får du ein knall raudfarge i staden! Ein smoothie mellom frukost og lunsj, lunsj og middag eller etter trening er gull! Her får du oppskrift på to store glas, då kan du dekke det eine med plast/lokk og sette det i kjøleskapet. Fix ferdig smoothie til dagen etter, berre bruk ei skei og rør godt før du drikk den.
Du treng:
- 1 frosen banan (i bitar)
- 1 raudbete/rødbete (skrelt og delt)
- 3-4 tjukke agurkskiver
- 1/4 raud paprika
- 2 blad grønnkål (utan stammen)
- 2 nevar spinat
- 1 ss linfrøolje (kan sløyfast)
- 1 ss chiafrø (kan sløyfast)
- 1-2 dl fersk eplejuice
- 1 glass vatn
- 1 skvis sitron

Slik gjer du:
- Ha alt i ein blendar og kjør nokre minutt.
- Juster med meir vatn dersom det er for tørt.
- Hell opp i glas, og dekk eventuelt det eine med plast og oppbevar i kjøleskap.
- Nyt og kryss av på lista for fem om dagen!

Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.