lammestek

Lammesteik i surmelk

Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »

rustikke rundstykker

Rustikke rundstykker

  Dette er ei fin deig som eg ofte lagar på ettermiddagane ein heilt vanleg vekedag. Eg elter saman deiga medan eg lagar middagen, det er jo berre å måle… Fortsett å les »

fårikål

7 lamme­favorittar

Hausten er her ei stund til, og det betyr god tilgong til lam i butikkane. Når mørket overtek for dagslyset er det godt å kunne varme seg på ei smakfull… Fortsett å les »

hjemmelagde fiskepinner med corn flakes

Heimelaga fiskepinnar

Fiskepinnar er enkelt og raskt å lage sjølv, og smakar så mykje bedre enn dei du finn i fryseboksen på butikken. Dette er mat som er stas å lage saman… Fortsett å les »

hønse frikassè

Hønsefrikassé

Hønsefrikassé er gløymt kvardagsmat som burde kome til sin rett igjen! Høne er billeg og godt kjøt som vi burde ete mykje meir av i staden for kylling. Eg betalte… Fortsett å les »

graskarsuppe

Enkel gresskarsuppe

Halloween nærmar seg, og det betyr enorme mengder graskar i butikkane. Og graskar kan du absolutt nytte til andre ting enn Halloween-lykt. Denne suppa er enkel å lage og har… Fortsett å les »

iskake med daim

Daimiskake med marengsbotn

Daimiskake med marengsbotn er laga med utgongspunkt i Iskake med Daim og Mokkaiskake med sjokolade og marengs. Tanken var å ta det beste frå begge kakene og kombinere det til ei… Fortsett å les »

hjortegryte

Hjortegryte

Hjortegryte er klassisk haustmat, i allefall her på desse trakter. Hjortejakta er i gong for lengst, og årets første kjøt har hamna i grytene her. Med nydeleg kryddersmak av kantarellen… Fortsett å les »