Vekemeny 20

Så var det klart for årets 17.mai veke! Vi kryssar fingrane for at vermeldinga held stand, og at det blir strålande sol på festdagen. Fram til då treng ein kvardagsmiddagar og på sjølve festdagen noko ekstra godt å servere.

Fekk du med deg at Norli køyrer kampanje på kokeboka no?
Klikk her for å kjøpe boka med 50 % rabatt!

Ha ei fin fest-veke!

Mandag

brokkolisalat med druer

Brokkolisalat med druer

Brokkolisalat med druer er knasande sprø og digg å setje på bordet på ein sommarfest. Med friske og søte druer blir dette ein versjon som har det beste frå brokkolisalat… Fortsett å les »

Tysdag

curry kylling

Garam masala kylling

Garam masala er ei form for curry, der garam er hindi for varm og masala tyder blanding. Ei varm blanding i munnen når du et. Bortsett frå det kan ei… Fortsett å les »

Onsdag

Tomatsuppe med squash

Etter ei lang juleveke ligg det som regel igjen noko i kjøleskapet som ein ikkje rakk å bruke likevel. Litt løk, litt vatn med buljong/kraft og dei grønnsakene du har… Fortsett å les »

Torsdag

nachos med torsk

Nachos med torsk

Nachos med torsk høyres kanskje noko rart ut, men dette må du prøve! Fisken er krydra med tacokrydder, og rundt bordet fann ein raskt ut at det likna kylling. Kvit… Fortsett å les »

Fredag

Butterdeigpizza med ramsløkpesto

Butterdeigpizza med ramsløkpesto

Butterdeigpizza med ramsløkpesto blei etterspurt då eg delte bilete på instastory førre veke. Og eg er som regel ikkje vanskeleg å be, så her får de oppskrifta. Dette er perfekt… Fortsett å les »

Laurdag

Grilla kyllingwrap med tzatziki

Grilla kyllingwrap med tzatziki Til to porsjonar treng du: Ca 300 g kyllingfilet 2 tortillalefser 1 hjertesalat 1 neve ruccola 1 tomat 1 avocado ½ raud paprika ¼ rødløk paprikakrydder… Fortsett å les »

Søndag

laks med spicy mango

Grilla laks med spicy mango

Eg fekk nyleg ein flunkande fersk vill-laks frå ein ivrig laksefiskar-svoger! Sånt er jo fantastisk kjekt for ein hobby-matbloggar som meg, og gjer det ekstra stas å lage middag. Ved… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Pizzabrød

Pizzabrødet er ein variant av det flotte stablebrødet. Dette er eit flott alternativ til focaccia, og ser fantastisk ut på bordet med pizzamarmoreringa inni. Lett å like og fin å… Fortsett å les »

Noko godt

bollefocaccia

Bollefocaccia

Vel heime i huset vårt skulle vi lage gutane sin favoritt: kanelsnurr. Men undervegs oppdaga vi at vi ikkje hadde pakka ut kjevlet… For å sleppe å leite i ei… Fortsett å les »

Vekas kake

bringebærkake på nøttebunn

Bringebærkrem på mandelbotn

Bringebærkrem på mandelbotn er ei flott kake å setje på kakebordet, og med sin freshe rosa farge skil den seg litt frå dei fleste andre kaker. Mandelbotnen er perfekt å… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.