Vekemeny 17

Søndag og påska 2019 er straks overstått. Eg håper du har hatt ein fin ferie, med sol og tid utandørs, og at du no har fått ny giv til å gå laus på kvardagen igjen. Her får du vekas tips til mat du kan servere.

Mandag

falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing er nydeleg vegetarmat som har krønsj på utsida og mjuk og smakfull innside. For å få best resultat krevst det at du startar minst 12 timar i… Fortsett å les »

Tysdag

kjapp middag

Steikt ørret med brokkoliwok

Steikt ørret med brokkoliwok er ein perfekt måte å bruke opp brokkolistilken på. Den er jo for god til å kaste! Ved å bruke ein mandolin er det like kjapt… Fortsett å les »

Onsdag

Enkel kyllingform med spinat og soltørka tomat

Denne forma er mild og god og er enkel å servere til mange. Eg serverte den med fullkornpasta slik at det var eit alternativ å berre ete pasta for dei… Fortsett å les »

Torsdag

kjøttdeig og paprikagryte

Kjøttdeig og paprikagryte

Kjøttdeig og paprikagryte er laga på 30 minutt, og smakar betre enn nokon posegryterett du kan finne på butikken. Barnevenleg utan chili i, men med god smak likevel. I tillegg… Fortsett å les »

Fredag

fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter har deilig muskatsmak frå kvit saus, er fluffy av stivpiska eggekviter og fylt med grøne, gode erter.

Laurdag

fylt paprika

Fylt paprika med tacokjøttdeig

Fylt paprika med tacokjøttdeig er fint å servere når du har lyst på noko litt anna enn standard taco med lefser. Eller kanskje du har tacokjøttdeig til overs? Då er… Fortsett å les »

Søndag

grilla lammekoteletter med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing er deilig grilla kjøtt med frisk mynte på toppen. Pass på at du grillar på høg varme dei første minutta slik at du får med den… Fortsett å les »

Vekas brødmat

eltefritt rundstykker

Eltefrie 4-korn rundstykker

Eltefrie 4-korn rundstykker er ein ny versjon av dei rundstykka vi lagar oftast i vår heim (kanskje i konkurranse med Proteinrundstykka som også er høgt på lista). Dette er super… Fortsett å les »

Noko godt

Smoothiebowl med blåbær og sjokolade

Smoothiebowl med blåbær og sjokolade

Smoothiebowl med blåbær og sjokolade er nydeleg frukost for deg som elskar mørk sjokolade. Sidan det blir rekna som ei grønsak av enkelte så er det jo ingen grunn til… Fortsett å les »

Vekas kake

suksessterte i langpanne

Suksessterte i langpanne

Suksessterte i langpanne er ein fin måte å få laga ekstra mykje av denne gode kaka. Som namnet tilseier er denne kaka ein suksess å servere, og ofte den som… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.