Vekemeny 46
Vekemeny 46 er på plass og eg håper at du har ein fin november så langt. Sjølv om eg synest november til februar er tunge månedar prøvar eg alltid å finne det fine i dette mørket. Illraude himlar når sola står opp og går ned, frosne markar og ikkje minst tende lys innandørs. Har du ein plan for å halde ut i dette vintermørket? Del gjerne med meg på Snapchat eller Instagram:)
Ha ei fin veke!
Vekemeny 46
Mandag
Butterdeigpai med sopp og linser
Butterdeigpai med sopp og linser er haustmat for mørke kveldar. Oppskrifta blei til ved at vi laga gryte eine dagen, og så pimpa vi opp restane med å legge butterdeig… Fortsett å les »
Tysdag
Mild fiskesuppe med laks
Laks er ein slager på dei fleste middagsbord. Enkel og velsmakande fisk som det er lett å få kjøpt både fersk og frossen. Men er du litt lei av… Fortsett å les »
Onsdag
Søtpotet- og kikertgryte
Søtpotet- og kikertgryte er spicy, mettande og god. Ei perfekt haustgryte når kulden kjem snikande og du har lyst på noko varmande og godt. Dette er ei vegetarisk/vegansk gryte, og… Fortsett å les »
Torsdag
Kylling med kantarellrisotto
Denne kyllingen er det Tove med bloggen ”På kjøkkenbenken” som skal ha æra for. Ho serverte den med ris og tomatsalat i sitt blogginnlegg, medan den har fått følgje av… Fortsett å les »
Fredag
Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter
Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter er ein variant av den kvite pizzaen med creme fraiche som base i pizzasausen. Resultatet blir mild pizza med reine smakar, der toppingen… Fortsett å les »
Laurdag
Viltgryte med reinskav
Viltgryte med reinskav er haustgryte delux! Gode smakar kokt saman og servert rykande varmt med søtt syltetøy til og gjerne ei raus skei potetmos. All den kantarellen vi plukka tidlegare… Fortsett å les »
Søndag
Helstekt kylling
Helstekt kylling er perfekt søndagsmiddag. Den krev nesten ingen førebuing, og treng berre god tid i omnen for å bli perfekt. Etter å ha lese fleire plassar at det er… Fortsett å les »
Noko godt
Havrekjeks med sjokoladebitar
Dette er favorittkjeksa til eldstemann på fem og han har vore med på å lage dei sidan han var to år. Då kom nemleg oppskrifta for første gong på Trines… Fortsett å les »
Brødmat
«Polarbrød» med havregryn
«Polarbrød» med havregryn er populært å ha med i matpakken både for små og store. Desse heimelaga var ikkje mindre populære enn dei butikk-kjøpte. Og ja vi kjøper faktisk buttikbrød… Fortsett å les »
Vekas kake
Fransk sjokoladekake med bringebærsaus
Fransk sjokoladekake med bringebærsaus har eitt lag kake og eitt lag sjokolademousse på toppen. Men det geniale er at det er same røra. Det underste laget er sjokolademousse som blir… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.