Vekemeny 42

Vekemeny 42 har ei fin blanding av gamle og nye oppskrifter. I tillegg finn du ei av dei oppskriftene som har blitt etterspurt i kokeboka. I kapittelet om restemat er det nemleg bilete av søtpotet med kikerter i ei eldfast form, klar for oppbevaring i kjøleskapet. Den er det fleire som har hatt lyst til å prøve, utan å finne den i boka. Men den finn du her;)

Nyt veka!

Vekemeny 42

Mandag

falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing er nydeleg vegetarmat som har krønsj på utsida og mjuk og smakfull innside. For å få best resultat krevst det at du startar minst 12 timar i… Fortsett å les »

Tysdag

fiskebollar i karrisaus

Fiskebollar i karrisaus

Fiskebollar i karrisaus er så mykje enklare å lage enn du trur. Har du nokon gong laga kjøttkaker? Det er ganske likt, og dette er ein slik rett som går… Fortsett å les »

Onsdag

bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg… Fortsett å les »

Torsdag

lakseform med parmesansaus og brokkoli

Lakseform med parmesan­saus og brokkoli

Lakseform med parmesansaus og brokkoli er ein kvardagsfavoritt her i heimen. Laks er favoritt hjå eine sonen og pasta hjå den andre. Då gjer denne retten alle glade, og vi… Fortsett å les »

Fredag

taco med kikerter

Taco med kikerter

Taco med kikerter er ein herleg vegetarisk versjon av den populære fredagsmiddagen. Kikerter som er steikte i omnen i staden for kjøttdeig smakar knasande godt. Vend dei inn med tacokrydder… Fortsett å les »

Laurdag

butter chicken

Butter Chicken

Butter Chicken er ein nydeleg indisk rett, som slett ikkje er så vanskeleg å lage som ryktet har det til. Du treng ei full krydderhylle, men det anbefaler eg jo… Fortsett å les »

Søndag

hjortegryte

Hjortegryte

Hjortegryte er klassisk haustmat, i allefall her på desse trakter. Hjortejakta er i gong for lengst, og årets første kjøt har hamna i grytene her. Med nydeleg kryddersmak av kantarellen… Fortsett å les »

Noko godt

heimelaga bringebærsylte

Heimelaga bringebærsyltetøy

Heimelaga bringebærsyltetøy er kanskje det enklaste syltetøyet du kan lage. Det blir tjukt nok utan at du tilset syltepulver, du treng berre bær og litt søting. Det heile er klart… Fortsett å les »

Brødmat

brytebrød med havregryn

Brytebrød med havregryn

Brytebrød med havregryn er eigentleg rundstykker med havregryn, steikt på ein litt finare måte. Sidan det er jul og all ting! Eg nytta ei vanleg rund kakeform på 24 cm,… Fortsett å les »

Vekas kake

sviskekake

Sviskekake

Sviskekake er ei kake som folk gjerne har eit elsk eller hat forhold til. Eller så må du rett og slett blir vaksen for å like den? Eg trur kanskje… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.