Vekemeny 25

Vekemeny 25 er på plass, og her i heimen er det er siste veka med skule dette skuleåret. Vips så var sommarferien her! Null stress med matpakke og lekser. Meir tid til kos og god mat. Hurra for ferie!

Vekemeny 25

Her får du forslaget til meny for den komande veka!

Mandag

brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Sommaren er ikkje heilt over – sjølv om det kom snø i fjella her på Sunnmøre i går! Vi håper at den forsvinn like fort som den kom, og nektar… Fortsett å les »

Tysdag

hjemmelagde fiskepinner med corn flakes

Heimelaga fiskepinnar

Fiskepinnar er enkelt og raskt å lage sjølv, og smakar så mykje bedre enn dei du finn i fryseboksen på butikken. Dette er mat som er stas å lage saman… Fortsett å les »

Onsdag

fransk løksuppe

Gratinert løksuppe

Gratinert løksuppe er nydeleg godt samstundes som det må vere ei av dei billegaste suppene du kan lage. Perfekt for studentar som treng næringsrik mat for få kroner. Kjenner du… Fortsett å les »

Torsdag

laks med spicy mango

Grilla laks med spicy mango

Eg fekk nyleg ein flunkande fersk vill-laks frå ein ivrig laksefiskar-svoger! Sånt er jo fantastisk kjekt for ein hobby-matbloggar som meg, og gjer det ekstra stas å lage middag. Ved… Fortsett å les »

Fredag

krema kyllingform

Krema kyllingform

Krema kyllingform har milde smakar og er lett å lage. Det er kjapt forklart bitar av steikt kylling, litt løk og spinat saman med fløyte. På toppen av det heile… Fortsett å les »

Laurdag

pizza med artisjokk og spinat

Pizza med artisjokk og spinat

Pizza med artisjokk og spinat er aboslutt verdt å prøve om du vil ha ein ny vri på pizzaen din! Eg har brukt artisjokkhjarter frå boks, sidan det er sjeldan… Fortsett å les »

Søndag

grilla asparges pinjekjerner ost

Grilla asparges med sennepsvinaigrette

Grilla asparges med sennepsvinaigrette er ein nydeleg forrett eller liten rett som er fiks ferdig på ti minutt. Du rører saman vinaigretten og grillar aspargesen kjapt før det heile er… Fortsett å les »

Noko godt

ispinne med bringebær

Bringebær-ispinne

Bringebær-ispinne har blitt testa ut her i heimen, både i versjon med for lite søting og i versjon med akkurat passe søting. Den første versjonen var det to nabokids som… Fortsett å les »

Brødmat

kvardagsmat oppskrift grove rundstykker

Grove rundstykker

Grove rundstykker er alltid populært å få servert til frukost eller å få ha med i matpakken. Ekstra godt er det å kunne dekkje kjøkkenbordet med godt pålegg og servere… Fortsett å les »

Vekas kake

marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær er verkeleg ei festkake! Og dette marsipanlokket er ikkje så vanskeleg å få til som du kanskje fryktar. Trikset er å kjevle marsipanen mykje større enn… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.