Vekemeny 21

Vekemenyen for den komande veka er klar. Sjølv om det slett ikkje kjennes rett ut å dele den i dag. Det er liksom ikkje søndag før i morgon;) Her får du den i allefall, med eit lite glimt frå gårsdagens vårskitur.

Håper du finn noko som fristar! Ønsker deg ei fin mai-veke!

vekemeny 21

Vekemeny 21

Mandag

vegetarisk sheperd's pie

Vegetarisk Sheperd’s pie

Vegetarisk Sheperd’s pie er digg gratinert form som gjerne kan nytast to dagar på rad. Perfekt mat å lage mykje av og servere til gjestar. Eller bruke som middag to… Fortsett å les »

Tysdag

taco med torsk

Fisketaco med kvit fisk

Fisketaco er nydeleg godt, og ein perfekt måte å få i familien meir fisk på. Kvit fisk er mild i smaken, og med tacokrydder og tortillachips rundt er det ikkje… Fortsett å les »

Onsdag

enkel spinatsuppe

Spinatsuppe med egg

Spinatsuppe med egg er irrgrøn på farge og smakar nydeleg godt. Har du ei god kyllingkraft liggande i frysaren er det no du skal leite den opp. Viss ikkje må… Fortsett å les »

Torsdag

lakseform med parmesansaus og brokkoli

Lakseform med parmesan­saus og brokkoli

Lakseform med parmesansaus og brokkoli er ein kvardagsfavoritt her i heimen. Laks er favoritt hjå eine sonen og pasta hjå den andre. Då gjer denne retten alle glade, og vi… Fortsett å les »

Fredag

spagetti med kylling og soltørka tomat

Spagetti med kylling og soltørka tomat

Spagetti med kylling og soltørka tomat er ein enkel kvardagsfavoritt som gjerne blir laga dagen etter at vi har kokt kyllingkraft. Kyllingkraft er helgeaktivitet å koke, og då sit ein… Fortsett å les »

Laurdag

ugresspizza

Jukse-pizza med marikåpe og pinjekjerner

Tortillapizza er ein av mine favorittar å ty til når eg ikkje har lyst til å bruke tid på kjøkkenet,  men likevel har lyst på noko godt. Denne versjonen blei… Fortsett å les »

Søndag

Kyllinglår med estragonsaus

Kyllinglår med estragonsaus

Kyllinglår med estragonsaus er ein mild rett med gode smakar. Estragon både luktar og smakar nydeleg, og gjer heile sausen i denne retten. Finn du frisk estragon på butikken, eller… Fortsett å les »

Noko godt

Ramsløkpuré og ramsløkpesto

Ramsløkpuré eller ramsløkpesto er nydeleg over salat, pizza og pasta. Og alt mogleg anna. Ramsløk gir ein nydeleg smak til det meste og blir ofte kalla «vill kvitløk». Blada luktar… Fortsett å les »

Brødmat

spelt og rug brød

Speltbrød med rug

Speltbrød med rug er smakfullt og god kvardagsbrød for heile familien. Utan korn og frø, men med god smak av rug. Spelt har jo rykte på seg for å vere… Fortsett å les »

Vekas kake

pavlova med jordbær og smash

Pavlova med jordbær og smash

Pavlova med jordbær og smash er perfekt å setje på kakebordet. Her er det krem for dei som likar det best. Bær for dei som har det som favoritt. Og… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.