Vekemeny 19

Vekemeny 19 og kom mai du skjønne milde! Kan ein bli meir glad i våren enn ein er i Norge? Hallo så deilig det er. Lysare, varmare, grønare. Eg gjenntek meg sjølv til det keisame.. Hurra for våren! Håper du er enig og likar det like godt som meg.

gunnårråsa

Vekemeny 19

Her får du vekas forslag til meny.

Mandag

quinoasalat

Quinoasalat med smak av Marokko

  Quinoasalat med smak av Marokko Denne salaten er fin å servere på eit tapasbord, som ein rett åleine eller som veldig godt tilbehør til feks kylling. Med spanande smakar… Fortsett å les »

Tysdag

laks soyasaus

Soyamarinert laks med regnbogesalat

Det er mogleg at eg har blitt inhabil når det gjeld soyasaus etter eitt år i soyasausens verdsdel. Men det passar jo nesten til alt! Salt og godt, og absolutt… Fortsett å les »

Onsdag

blomkålsuppe kokosmelk

Krema blomkålsuppe med kokosmelk

Blomkålsuppe er ein klassikar som er fin å servere både som forrett, lunsj, middag eller kvelds. Denne versjonen har kokosmjølk i seg, som gjer den deilig krema. Mjuk og god… Fortsett å les »

Torsdag

fiskekaker med løk

Fiskekakesmørbrød med karamellisert løk

Etter å ha lagt ut bilete av fiskekaker med karamellisert løk, var det mange som ville vite korleis eg laga det. Her får du dermed både fiskekakene (med vårløk denne… Fortsett å les »

Fredag

vekemeny 2016 / 6

TACO-pizza

Botn: 2,5dl vatn 300g kveitemjøl (ca 5-6 dl) ½ pk tørrgjær 1ts salt 2ss olivenolje Topping: 1 boks pizzasaus 200g karbonadedeig med tacokrydder ½ rødløk 8-10 cherrytomatar 12-15 nachochips riven… Fortsett å les »

Laurdag

enkel kylling satay

Kylling satay og peanøttsaus

Kylling satay og peanøttsaus var alltid safe å velje frå menyen uansett kvar vi skulle ete det året vi tilbrakte i Asia. Dette er ein rett som det finnast veldig… Fortsett å les »

Søndag

Lammeskank

Lammeskank i curry

Lammeskank er blitt skikkeleg populær mat, og det er ikkje rart når maten nær lagar seg sjølv. Du treng berre tid og med denne oppskrifta: krydder! Mykje krydder. Curry er… Fortsett å les »

Noko godt

surmjølkskjeks

Surmelkskjeks

Surmelkskjeks er deilig mjuke og tjukke kjeks som kan nytast varme rett frå omnen eller leggast i kakeboksen for seinare høve. Kjeksa held seg nemleg fint i ei tett boks… Fortsett å les »

Brødmat

Proteinrundstykker med gulrot

Proteinrundstykker med gulrot er ein vri på proteinrundstykka som har blitt populære både her i heimen og på bloggen, og det med god grunn. Å kunne røre saman deiga og slenge… Fortsett å les »

Vekas kake

marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær er verkeleg ei festkake! Og dette marsipanlokket er ikkje så vanskeleg å få til som du kanskje fryktar. Trikset er å kjevle marsipanen mykje større enn… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.