Vekemeny 11

Søndag og godt i gong med mars. Det er berre to små veker til det er påske, og vinteren er over på for denne gong. I veka som har gått har det vore høve til årets første ettermiddagskaffi på trappa. Med sol, solbriller og tjukk vinterjakke var det heilt nydeleg. Dagen etter var det snøvêr… Og det er vel typisk mars?;)

vekemeny 11

Uansett mengde snø hjå deg så håper eg du finn noko du har lyst på i menyen under! Ha ei fin veke!

Vekemeny 11

Mandag

grønsakscurry

Vegetarcurry

Vegetarcurry er curry med grønsaker, linser og deilige krydder med litt futt i. Curry er ein av dei rettane som fint kan lagast utan kjøt, utan at det går på… Fortsett å les »

Tysdag

hjemmelagde fiskepinner med corn flakes

Heimelaga fiskepinnar

Fiskepinnar er enkelt og raskt å lage sjølv, og smakar så mykje bedre enn dei du finn i fryseboksen på butikken. Dette er mat som er stas å lage saman… Fortsett å les »

Onsdag

kyllingsuppe med fennikel, eple og sitrongras

Kyllingsuppe med fennikel, eple og sitrongras

Denne suppa fann eg inspirasjon til gjennom instagram og fine Anja bak Myntans Kitchen. Eg har laga min eigen versjon, med kylling og litt anna snacks som var i kjøleskapet,… Fortsett å les »

Torsdag

Shepherd´s pie

I fjor ein gong hengde Rema 1000 opp store flagg med bilete av Shepherd´s Pie og Erling Sundal, og det dukka opp variantar av denne middagsretten på nær alle matbloggar…. Fortsett å les »

Fredag

pizza med spekeskinke

Pizza med spekeskinke

For nokre veker sidan hadde eg hyggeleg besøk av ein journalist frå Sunnmørsposten, og då serverte eg fredagspizza til lunsj. Dette er den pizzaen vi lagar oftast, og som er… Fortsett å les »

Laurdag

heimelaga hamburger

Hamburger med BBQ-saus

I fjor laga eg min første BBQ-saus, og det var jo både enkelt og veldig, veldig godt. Det måtte vi sjølvsagt ha i år også, og her får du årets… Fortsett å les »

Søndag

curry kylling

Garam masala kylling

Garam masala er ei form for curry, der garam er hindi for varm og masala tyder blanding. Ei varm blanding i munnen når du et. Bortsett frå det kan ei… Fortsett å les »

Noko godt

Vaflar

I mai opnar ei ny sjømannskyrkje, og då trengs det sjølvsagt vaflar! Det spesielle er at kvar at sjømannskyrkjene rundt om i verda har sin eigen vri, og dermed treng… Fortsett å les »

Brødmat

polarbrød med havre

«Polarbrød» med havregryn

«Polarbrød» med havregryn er populært å ha med i matpakken både for små og store. Desse heimelaga var ikkje mindre populære enn dei butikk-kjøpte. Og ja vi kjøper faktisk buttikbrød… Fortsett å les »

Vekas kake

suksessterte

Suksessterte

Suksessterte eller Gulekake som vi kallar den. Treng denne kaka meir introduksjon? Dette er kaka som alle likar og som er super å ha på kakebordet. Denne funkar både til… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.