Vekemeny 9

Huhei hvor det går! Ny veke på gong, og ny middagsinspo er klar. Etter ferieveke med litt lausare planlegging trengst det ofte litt idear for å kome i gong igjen. Håper du finn noko du likar!

Vekemeny 9

Følg gjerne kvardagsmat på Facebook og Instagram!

Mandag

makaronisalat

Makaronisalat

Makaronisalat er fin å servere som den er eller som tilbehør til grillmat eller på eit koldtbord saman med andre rettar. Salaten er mild og god på smak og høver… Fortsett å les »

Tysdag

Asiatisk laksewok med nudlar

Asiatisk laksewok med nudlar

Asiatisk laksewok med nudlar er kjapp middag med sunne ingrediensar og gode smakar. Laks er lett å få tak i på butikken og treng ikkje lang tid i panna før… Fortsett å les »

Onsdag

lindrande linsesuppe

Varmande linsesuppe med gulrot og ingefær

Linsesuppe med gulrot og ingefær er varmande og lindrande på ein kald haustdag. Med krydder som også har andre funksjonar funkar denne perfekt om du kjenner på litt sår hals… Fortsett å les »

Torsdag

Baconsurra kylling med krema pasta

Baconsurra kylling med krema pasta

  Baconsurra kylling med krema pasta er ein av desse deilige kvardagsmiddagane som er raske å lage og lette å like. Her er det berre å steike kyllingen, eller grille… Fortsett å les »

Fredag

Tacosuppe

Eit alternativ til den tradisjonelle Tacoen, eller ein fin måte å bruke opp restar dagen derpå. Suppe er super middagsmat, og med tacosmak bør det vere lettare å få barn… Fortsett å les »

Laurdag

hamburger med kefirblåmuggdressing

Hamburger med blåmuggdressing

Hamburger med blåmuggdressing i samarbeid med Kefir /annonse/ Hamburger med blåmuggdressing er ein ny variant av den deilige heimelaga hamburgeren. Denne gongen toppa med krema kefir-blåmuggdressing som gir ein salt… Fortsett å les »

Søndag

grill fisk torsk

Fiskepakke med torsk og grønsaker

Fiskepakke med torsk og grønsaker er digg mat å ete ute og er kjapp mat å lage på grillen. Middagen er ferdig på 20 minutt, og det gjer at du… Fortsett å les »

Noko godt

kanelkake

Kanelblome

Kanelblome har eg valt å kalle denne flotte gjærbaksten etter den engelske tittelen cinnamon flower cake. Andre namn kan vere kveiteblome (hveteblomst), kveitesnøfnugg (hvetesnøfnugg) eller kanelrose. Same kva du vel å… Fortsett å les »

Brødmat

best at bread

Eltefritt rugbrød med chiafrø

Eltefritt rugbrød med chiafrø er ein ny variant av den geniale eltefrie metoden å bake brød på. Med minimal arbeidsinnsats blir du løna med nydeleg brød med sprø og god skorpe…. Fortsett å les »

Vekas kake

gulrotkake

Gulrotkake utan mjøl

Gulrotkake er saftig og god kake, som slett ikkje treng innehalde mjøl for å smake godt. Dette er ein versjon med mandlar i staden for mjøl, slik at kaka blir… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.