Vekemeny 42

Vekemeny 42 er klar, håper du finn noko som fristar å setje på bordet denne veka! Ha ei fin veke:)

Følg meg gjerne på instagram: @kvardagsmat

vekemeny 42

Vekemeny 42

Mandag

grønsakscurry

Vegetarcurry

Vegetarcurry er curry med grønsaker, linser og deilige krydder med litt futt i. Curry er ein av dei rettane som fint kan lagast utan kjøt, utan at det går på… Fortsett å les »

Tysdag

pølse og makaronigrateng

Pølse- og makaronigrateng

Pølsegrateng er ein vinnar på middagsbordet både for små og store. Gratengen kan lagast heilt enkel, eller du kan jazze den opp med spicy pølser, smakfull ost og krydder. Her… Fortsett å les »

Onsdag

søtpotetsuppe med paprika

Søtpotetsuppe med paprika

Søtpotetsuppe med paprika er deilig varmande og god suppe for heile familien. Søtpotet gir ei suppe med nydeleg farge og deilig smak. Med litt currypaste blir det futt i suppa,… Fortsett å les »

Torsdag

Jukse-bacalao

Mitt første møte med heimelaga Bacalao var på Lofoten Folkehøgskule for over ti år sidan -forøvrig ein folkehøgskule som anbefalast på det varmaste for dei som er så heldige å… Fortsett å les »

Fredag

curry kylling

Garam masala kylling

Garam masala er ei form for curry, der garam er hindi for varm og masala tyder blanding. Ei varm blanding i munnen når du et. Bortsett frå det kan ei… Fortsett å les »

Laurdag

sushi

Sashimi med vårløk og spicy saus

Sashimi er tynne skiver av rå fisk med smakfull saus til. Dette er verkeleg ein av dei rettane som tek null tid å lage og smakar skikkeleg digg. Perfekt når… Fortsett å les »

Søndag

betasuppe

Lettsalta svineknoke – Knokesuppe

Lettsalta svineknoke er lett å finne i butikken og rimelig mat. Det einaste som krevst er tid til å småkoke slik at kjøtet fell frå beinet. Resultatet er nydeleg kjøt… Fortsett å les »

Noko godt

vaniljeis og espresso

Affogato

Affogato må vere ein av dei kjappaste og enklaste dessertane du kan servere. Ein dessert for vaksne samtidig som det er lett å lage ein barneversjon. Likar du kaffi? Likar… Fortsett å les »

Brødmat

deilig nøttebrød oppskrift

Nøttebrød med tørka aprikos

Nøttebrød med tørka aprikos er nydeleg på smak og veldig enkelt å lage. Deiga, eller røra som det best kan kallast, skal berre rørast saman og hellast i ei brødform…. Fortsett å les »

Vekas kake

oreokake

Oreokake

Oreokake hadde si storheitstid for nokre år sidan. Då sto den på kvart eit kakebord vi kom til, og alle ville smake denne søte og mektige kaka. Så roa det… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.