Vekemeny 33

Ny vekemeny er på plass og det er klart for siste veke med feriemodus i vår heim. Denne veka har vi takka for oss i verdas beste barnehage og avslutta kapittelet med barnehageborn. Sjølv om det er vemodig å avslutte noko som er kjent og kjært blir det spanande med skulestart om ei vekes tid. Då blir det dobbelt så mange nistepakkar å smøre som i fjor. Men det skal gå fint;)

 

Vekemeny 33

Mandag

sommer salat brokkoli

Sommarsalat med nektarin, blåbær og pistasjenøtter

Sommarsalat med blåbær og pistasjenøtter er kjapp å blande saman og perfekt som tilbehør til grillmat. Med sine fine fargar og gode smakar gjer den seg godt på eit festbord…. Fortsett å les »

Tysdag

fiskegrateng med spinat og parmesan

Fiskegrateng med spinat og parmesan

Fiskegrateng med spinat og parmesan er ein grøn vri på den tradisjonelle fiskegratengen. Spinat er jo grønt og sunt utan å smake så veldig mykje, og dermed perfekt å blande… Fortsett å les »

Onsdag

Thai kyllingsuppe med kokosmjølk

Ei av dei mest kjende suppene frå Thailand, men det kan vere vanskeleg å finne råvarene i ein gjennomsnittleg butikk i Norge. Difor får du her ein norsk versjon, med… Fortsett å les »

Torsdag

Enkel kyllingform med spinat og soltørka tomat

Denne forma er mild og god og er enkel å servere til mange. Eg serverte den med fullkornpasta slik at det var eit alternativ å berre ete pasta for dei… Fortsett å les »

Fredag

vekemeny 2016 / 6

TACO-pizza

Botn: 2,5dl vatn 300g kveitemjøl (ca 5-6 dl) ½ pk tørrgjær 1ts salt 2ss olivenolje Topping: 1 boks pizzasaus 200g karbonadedeig med tacokrydder ½ rødløk 8-10 cherrytomatar 12-15 nachochips riven… Fortsett å les »

Laurdag

fiskesuppe med hvitvin

Fiskesuppe med kvitvin

Fiskesuppe med kvitvin er enkel å lage og smakar mildt og godt slik ei fiskesuppe skal gjere. Det som tek mest tid er å koke inn kvitvinen, så gå i… Fortsett å les »

Søndag

Grilla kyllingwrap med tzatziki

Grilla kyllingwrap med tzatziki Til to porsjonar treng du: Ca 300 g kyllingfilet 2 tortillalefser 1 hjertesalat 1 neve ruccola 1 tomat 1 avocado ½ raud paprika ¼ rødløk paprikakrydder… Fortsett å les »

Noko godt

energikuler med dadler

Energikuler med kokos

Energikuler med kokos er himla enkle å lage, og så nydelege på smak. Om eg har lyst på noko godt ein føremiddag, ettermiddag eller kveld er dette ein favoritt å… Fortsett å les »

Brødmat

solsikkekjerner

Eltefri rundstykker med solsikkekjerner

  Du treng: 150 g grov sammalt rug 350 g kveitemjøl 50 g solsikkekjerner 25 g linfrø 25 g sesamfrø 1ts tørrgjær 1ts salt 1ss flytande honning 4 dl lunka… Fortsett å les »

Vekas kake

Brownies

Brownies

Ei kake som både mor og barn likar må vere bankers til morsdag! Lett å lage og nydeleg åleine eller saman med litt piska krem, vaniljekesam eller is. Det er… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.