Vekemeny 32

Søndag kallar for ny vekemeny, og her er den: Vekemeny 32! Håper du finn noko som fristar å lage og setje på bordet i den komande veka. Her i heimen blir det oppstart etter late feriedagar, og då trengst det middags-plan for å kome i mål. Mindre stress gir betre stemning. Og det vil vel alle ha?;)

vekemeny 32
Vekemeny 32

Mandag

brokkolisalat med druer

Brokkolisalat med druer

Brokkolisalat med druer er knasande sprø og digg å setje på bordet på ein sommarfest. Med friske og søte druer blir dette ein versjon som har det beste frå brokkolisalat… Fortsett å les »

Tysdag

Raud pastasalat med kylling

Raud pastasalat med kylling

Denne salaten smakar nydeleg og er super å lage kvelden før. Den held seg fint i kjøleskap og er god å ta med på tur eller ha med i lunsjboksen…. Fortsett å les »

Onsdag

Tomatsuppe med squash

Etter ei lang juleveke ligg det som regel igjen noko i kjøleskapet som ein ikkje rakk å bruke likevel. Litt løk, litt vatn med buljong/kraft og dei grønnsakene du har… Fortsett å les »

Torsdag

Laks i form

Laks i form er ein enkel middag som i tillegg er klar på under ein halvtime. Rødløk og spinat smakar veldig godt saman med laks, og med litt chili blanda… Fortsett å les »

Fredag

pizza med artisjokk og spinat

Pizza med artisjokk og spinat

Pizza med artisjokk og spinat er aboslutt verdt å prøve om du vil ha ein ny vri på pizzaen din! Eg har brukt artisjokkhjarter frå boks, sidan det er sjeldan… Fortsett å les »

Laurdag

bbq-saus

BBQ-saus

BBQ-saus er kjapt å røre saman, og så treng det berre å stå å putre litt for seg sjølv før den er ferdig. Har du ikkje ein heil time til… Fortsett å les »

Søndag

Jukse-bacalao

Mitt første møte med heimelaga Bacalao var på Lofoten Folkehøgskule for over ti år sidan -forøvrig ein folkehøgskule som anbefalast på det varmaste for dei som er så heldige å… Fortsett å les »

Noko godt

enkel eggesalat

Enkel eggesalat

Enkel eggesalat er supert å lage når du har kokt for mange egg til frukost. Ikkje kast egga! Dei kan du bruke til eggesalat til lunsj eller som eggesmør til… Fortsett å les »

Brødmat

Eltefritt grovbrød i gryte

Eltefritt er favorittmetoden her i huset. Rør raskt saman deiga om kvelden, la deiga heve heile natta og nyt nysteikt brød til sein frukost eller lunsj. Har du forsøkt denne… Fortsett å les »

Vekas kake

Krokan-is

Vaniljeis: 4 dl h-mjølk 4 dl kremfløyte 6 eggeplommar 300 g sukker 1 vaniljestang Krokan: 1,5 dl sukker 1 ss smør 1 dl mandlar Splitt vaniljestanga og ha den i… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.