Vekemeny 31

Ny søndag og ny vekemeny! Håper du har ein fin sommar, og at du får ete mykje god mat. Lag noko nytt, disk opp for deg sjølv eller nokon rundt deg. Det treng ikkje vere fest for å lage litt ekstra god mat eller prøve noko nytt. Matglede kan ein ha på ein heilt vanleg kvardag eller feriedag. Ha ei fin veke!

Vekemeny 31

Mandag

hjemmelaget potetsalat

Potetsalat

Potetsalat høyrer med på ein kvar grillfest, og denne versjonen lagar du lett sjølv. Den største delen av jobben er å koke potetene tidleg nok, slik at dei rekk å… Fortsett å les »

Tysdag

torsk på italiensk vis

Torsk på italiensk vis

Torsk på italiensk vis har deilig garnityr på toppen av oliven, basilikum, soltørka tomat og kvitløk. Originalt skal den steikast på relativt låg varm, 130 grader, men om du vil… Fortsett å les »

Onsdag

Rask nuddelsuppe til to

Rask nuddelsuppe til to

Rask nuddelsuppe til to er enkel å lage og smakar godt. Du kan variere suppa med kva type nudlar og grønsaker du brukar og finne dine eigen favoritt. Om du… Fortsett å les »

Torsdag

Chicken Curry wrap

Kylling i karridressing var ein favoritt for nokre år sidan, men hadde gått litt i gløymeboka heilt til vi fann den på ein meny i Dyreparken i sommar. Vel heime… Fortsett å les »

Fredag

kvit pizza med røykalaks

Glutenfri kvit pizza med ramsløk, røykt ørret og ruccola

Glutenfri kvit pizza med ramsløk, røykt ørret og ruccola er pizza med ein ny vri. Ramsløk blanda med creme fraiche gir ein flott grønfarge på pizzasausen, men denne kan også… Fortsett å les »

Laurdag

hvitvinsdampede blåskjell

Kvitvinsdampa blåskjel

Kvitvinsdampa blåskjel er kjapp og god mat å lage. Den vanskelegaste for min del er å finne blåskjel i butikken. Men når eg gjer det, då kjøper eg lett med… Fortsett å les »

Søndag

Spicy kyllinggryte

  Denne gryta er rett og slett ein variant av denne gode spicy kyllingsuppa med kokosmjølk og karri. Utan å jamne den til ei glatt suppe med stavmiksar endar du opp med… Fortsett å les »

Noko godt

hjemmelaget enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse er desserten du kan lage når du har lyst på noko godt, men ikkje har allverda med tid. Eller når du skal invitere gjestar til middag og gjerne… Fortsett å les »

Brødmat

glutenfri rundstykker

Matpakke­rundstykker med loppefrø

Matpakkerundstykker med loppefrø er glutenfrie rundstykker som smakar godt og gjer godt for magen. Loppefrø har vore kjent som vidundermiddel mot mage og tarmsystem i lange tider, og er enkelt… Fortsett å les »

Vekas kake

Verdens Beste – Kvæfjordkake

Verdens Beste – Kvæfjordkake. Denne kaka treng vel neppe å bli introdusert? Den har blitt kåra til Noregs beste kake fleire gongar og går like ofte under namnet “Verdens Beste”… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.