Fiskepakke med torsk og grønsaker
Fiskepakke med torsk og grønsaker er digg mat å ete ute og er kjapp mat å lage på grillen. Middagen er ferdig på 20 minutt, og det gjer at du akkurat rekk å koke ris som du kan servere til!
Dermed er dette ein super kvardagsrett som er god både for små og store. Du kan variere grønsakene med det du har i kjøleskapet og etter sesong, og treng ikkje ta så mykje omsyn dei når fiskepakken skal på grillen -dei fleste grønsaker er jo best rå eller med litt knas i. Fiskepakken er dermed ferdig når fisken flakar seg, og det tek ikkje lang tid når den er i terningar.
Server pakken rett på tallerkenen med deilig dill-fetadressing og eventuelt litt kokt ris.
Fiskepakke med torsk og grønsaker
Til 4 personar treng du:
Fiskepakke:
- 400 g torsk
- 1/2 raud paprika
- 1/2 gul paprika
- 15-20 sukkererter
- 10 asparges
- 2-3 ss olivenolje
- Salt og peppar
Fetadressing:
- 2 ss fetaost i blokk
- 2 ss creme fraiche
- 1 ss sitronsaft
- 2-3 ss frisk dill
- salt og peppar
Oppskrift
- Del fisk i terningar og grønsaker i strimlar/bitar. Dess større bitar, dess lenger tid på grillen.
- Brett aluminiumsfolie dobbelt til ein firkant på omlag 20 x 20 cm og legg fisk og grønsaker midt på.
- Ringle over ligg olivenolje, krydre med litt salt og peppar og brett aluminiumsfolien, slik at det blir nesten heilt tett.
- Legg fiskepakkane på grillen, og grill til fisken flakar seg. (Eller legg inn i steikeomnen på 200 grader over- og undervarme.) Eg grillar ofte på indirekte varme, altså slik at eg har ganske mykje varme på feltet ved sidan av -og let det vere lite varme akkurat under sjølve fiskepakkane.
- Mos fetaosten med ein gaffel og bland saman med resten av ingrediensane.
- Opne fiskepakkane og hell over litt dressing siste minutta på grillen, eller server dressingen ved sidan av -gjerne saman med kokt jasminris.
- Velbekomme!
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.