Krumkaker
Krumkaker er sprø kaker som anten kan fyllast med krem og bær, eller etast åleine. Krumkakene er mjuke i det dei kjem ut av krumkakejarnet, men stivnar fort, så det gjeld å få rulla dei rundt krumkakepinnen med det samme. Dermed får dei den karakteristiske forma dei fleste kjenner frå kakebordet.
Du treng:
- ca 3 egg
- ca 150 g sukker
- ca 150 g kveitemjøl
- 1 ts vaniljesukker (eller kardemomme)
- ca 150 g smør
- ca 1 dl kaldt vatn
Slik gjer du:
- Veg egga (med skal) og mål opp like mengder av sukker, kveitemjøl og smør.
- Smelt smøret og set til side for avkjøling.
- Visp luftig eggedosis av egg og sukker.
- Bland inn smør og sikt i kveitemjøl og vaniljesukker.
- Rør inn vatnet til slutt (dess meir vatn dess tynnare blir kakene).
- La røra svelle medan jarnet blir varmt.
- Ha ei lita spiseskei røre midt i jarnet og steik til kaka er gyllen. Prøv deg litt fram med kva temperaturinnstilling du må ha.
- Løft kaka ut av jarnet og form den rundt krumkakepinnen (eller ei sleiv) med det samme, og la avkjøle på ei rist. Kaka stivnar raskt.
- Oppbevar kakene i tett kakeboks.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.