kanelkake

Kanelblome

Kanelblome har eg valt å kalle denne flotte gjærbaksten etter den engelske tittelen cinnamon flower cake. Andre namn kan vere kveiteblome (hveteblomst), kveitesnøfnugg (hvetesnøfnugg) eller kanelrose. Same kva du vel å… Fortsett å les »

chocolate nemesis

Chocolate Nemesis

Denne kaka stammar frå The River Café i London og skal vere legendarisk. Eg las først om den i den finfine bakeboka «Slikkepott» signert Lise Finckenhagen, og valde å halde… Fortsett å les »

10 favorittar til 17.mai

Det er denne veka i året igjen. Veka før den største kakefesten – 17.mai sjølvsagt! Scroll deg nedover og la deg freiste og inspirerer av nokre gode kakeidéar frå året… Fortsett å les »

artisjokk

Kokt artisjokk

Eg diggar å ha så mykje frukt og grønsaker lett tilgjengeleg dette året og får strøke ut så mange rettar og ingrediensar frå to-cook lista mi. Ein av desse var… Fortsett å les »

rødbetgryte

Rødbetgryte

Dette er ei nydeleg gryte med ein fantastisk farge. Rødbetane fargar alt i gryta og gir ein søt og god smak. Du kan lage gryta med større bitar av kjøt… Fortsett å les »

pavlova 17.mai

Pavlova i langpanne

Pavlova er kanskje mi absolutte favorittkake. Marengs, krem og friske bær er jo godt kvar for seg, men absolutt best saman. Eg diggar at botnen kan lagast klar lang tid… Fortsett å les »

suksessterte

Suksessterte

Suksessterte eller Gulekake som vi kallar den. Treng denne kaka meir introduksjon? Dette er kaka som alle likar og som er super å ha på kakebordet. Denne funkar både til… Fortsett å les »