omnsbakte beter

Omnsbakte beter

Omnsbakte beter er ein nydeleg måte å bruke haustens rotgrønsaker på. Betene blir nemleg søte og nydelege på smak når dei blir bakte i omnen. Dei kan nytast åleine som… Fortsett å les »

hjortegryte

Vekemeny 39

Vekemeny 39 har ei samling av haustlege oppskrifter, sidan vi no er i slutten av september. Den deilige haustlufta er her. Det er kjølege og klare dagar med glimt av… Fortsett å les »

golden milk

Reklame

Golden milk

Golden milk er nydeleg betennelsedempande helsedrikk. Drikken går også under namna gurkemeiemjølk og gurkemeie-te, eller turmeric tea som det heiter på engelsk. Du kjenner kanskje til at gurkemeie har betennelsedempande… Fortsett å les »

fårikål

Vekemeny 38

Det er søndag igjen og tid for vekemeny! Her er forslaget til den komande veka, håper du finn noko som fristar! Følg gjerne på Instagram: kvardagsmat Vekemeny 38

Chiapudding med surmjølk

Chiapudding med surmjølk

Chiapudding med surmjølk blei populært her etter ei stund med mykje surmjølk, granola og bær. Surmjølk og chiafrø måtte jo passe like bra saman som kokosmjølk og chia? Det gjorde… Fortsett å les »

krema kantarell suppe

Krema kantarellsuppe

Krema kantarellsuppe er haust og nydeleg soppsmak. Den luktar minst like godt som den smakar og er ein perfekt måte å bruke skogens gull på. Du kan anten plukke soppen… Fortsett å les »

Cottage Cheese lapper

Cottage Cheese lappar

Cottage Cheese lappar er populært som kveldsmat og frukost her i heimen. Aller helst med nyrørt blåbærsyltetøy eller friske bær. Eller med lønnesirup eller honning for kidsa. Servert lune er… Fortsett å les »

spaghetti med enkel saus

Vekemeny 37

Søndag betyr planlegging av den komande veka og Vekemeny 37 er på plass. Kva aktivitetar var det denne veka? Foreldremøte eller selskap? Fint vêr? Båttur? Fjelltur? Har du ønskjer for… Fortsett å les »

Tilslørte plommer

Tilslørte plommer

Tilslørte plommer er ein vri på den tradisjonelle desserten med epler, smular og krem. I staden for epler brukar du plommer som også gir ein nydleg smak, og ikkje minst… Fortsett å les »