Vekemeny 3

Vekemeny 3 er klar, håper du finn noko som fristat å setje på bordet. Lag gjerne dobbel porsjon når du er i gong, så har du enkel middag til dagen etter. Ingen dagar er like her i heime i allefall, og nokre ettermiddager er meir hektiske enn andre. Då er det gull å ha restemiddag klart, eller å kunne ta opp ein rett frå frysaren. Heimelaga middag kvar dag blei plutseleg ikkje så vanskeleg å få til. Mitt tips til deg!

Vekemeny 3

Mandag

tunfisksalat

Tunfisksalat

For nokre veker sidan var eg i Oslo, og sidan eg først var i storbyen besøkte eg Ina frå Mat på bordet i same slengen. Ho har innreidd ny matverkstad… Fortsett å les »

Tysdag

Fiskegrateng med fullkornmakaroni

Til 4-5 personar treng du: 700 g torsk 250 g fullkornmakaroni 1/2 purre 3 egg 2 ss smør 2 ss kveitemjøl 5 dl mjølk 1/2 ts muskat salt og peppar… Fortsett å les »

Onsdag

søtpotetsuppe med paprika

Søtpotetsuppe med paprika

Søtpotetsuppe med paprika er deilig varmande og god suppe for heile familien. Søtpotet gir ei suppe med nydeleg farge og deilig smak. Med litt currypaste blir det futt i suppa,… Fortsett å les »

Torsdag

krema kyllingform

Krema kyllingform

Krema kyllingform har milde smakar og er lett å lage. Det er kjapt forklart bitar av steikt kylling, litt løk og spinat saman med fløyte. På toppen av det heile… Fortsett å les »

Fredag

nachos med torsk

Nachos med torsk

Nachos med torsk høyres kanskje noko rart ut, men dette må du prøve! Fisken er krydra med tacokrydder, og rundt bordet fann ein raskt ut at det likna kylling. Kvit… Fortsett å les »

Laurdag

kvit bacalao

Kvit bacalao med chorizo og bacon

Kvit bacalao med chorizo og bacon kan vere både kvardagsmat og festmat. Hugsar du å legge klippfisken i bløyt passe lenge nok før du skal lage middagen er det meste… Fortsett å les »

Søndag

oppskrift oksehalegryte

Oksehalegryte med tomat

Oksehalegryte med tomat er mat som tek lang tid å lage, men som er vel verdt ventinga. Kjem du over oksehalar i butikken er det berre å fylle handlekorga og… Fortsett å les »

Noko godt

arme riddarar

Arme riddarar

Arme riddarar er nydeleg kveldsmat eller ekstra god frukost. Og det beste av alt? Du lagar det av brød som eigentleg er tørt og ikkje så godt å ete. Med… Fortsett å les »

Brødmat

solsikkekjerner

Eltefri rundstykker med solsikkekjerner

  Du treng: 150 g grov sammalt rug 350 g kveitemjøl 50 g solsikkekjerner 25 g linfrø 25 g sesamfrø 1ts tørrgjær 1ts salt 1ss flytande honning 4 dl lunka… Fortsett å les »

Vekas kake

verdens beste kladdkake

Kladdkake

Kladdkake er kaka du rører saman i kasserolla og så heller rett i kakeforma. Inn i omnen i nokre kjappe minutt medan du ryddar kjøkkenet, og så til avkjøling i… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.