Vekemeny 48

Søndag betyr planlegging av den komande veka, og gjer kvardagen litt mindre hektisk. Med ein plan for kva som skal serverast til middag blir kabalen med innkjøp, kjøkkenteneste og ettermiddagsaktivitetar enklare. Håper du finn noko som fristar!

Tusen takk til alle som deler sine tips, triks og beste oppskrifter med meg på Facebook og Instagram. Så stas! Du finn meg under kvardagsmat i begge kanalar:)

vekemeny 48 Vekemeny 48

Mandag

oppskrift falafel

Falafel med paprikasmak

Falafel er så godt -og så enkelt å lage! Det er berre å bli kjent med denne deilige fastfoodretten frå midtausten og ta den inn på ditt kjøkken med det… Fortsett å les »

Tysdag

Fiskegrateng med potetmos

Fiskegrateng med potetmos

Fiskegrateng med potetmos er familievenleg mat som både små og store likar. I denne versjonen er det reker, men det kan du hoppe over om det finnast skeptikarar. Eller så… Fortsett å les »

Onsdag

krema kantarell suppe

Krema kantarellsuppe

Krema kantarellsuppe er haust og nydeleg soppsmak. Den luktar minst like godt som den smakar og er ein perfekt måte å bruke skogens gull på. Du kan anten plukke soppen… Fortsett å les »

Torsdag

Panert torsk med steikte søtpoteter

Panert torsk med steikte søtpoteter og rømmedressing

Torsk er så fin kvardagsmiddag! Den treng ikkje mange minutta i panna før den er ferdig, og er i tillegg både sunn og god. Her i heimen blei heimelaga fiskepinnar… Fortsett å les »

Fredag

tortilla pizza

Tortillapizza med tacokjøtt

Tortillapizza er ein av mine favorittar når eg har lyst på noko godt, men ikkje vil bruke tid på kjøkkenet. Her trengst det ingen heving, benken blir ikkje skitna til,… Fortsett å les »

Laurdag

Marokkansk kyllinggryte

Marokkansk kyllinggryte

Marokkansk kyllinggryte med er klar på under 30 minutt og har ingrediensar som du finn på daglegvarebutikken. Ingen grunn til at du ikkje skal kunne lage denne altså, her er… Fortsett å les »

Søndag

suppe med linser

Linsesuppe med lam

Linsesuppe med lam stod på menyen her 2. påskedag, som siste middag før påskegjestane reiste heim og med siste rest av påskelammet i bruk. Har du restar av lam liggande… Fortsett å les »

Noko godt

Tilslørte plommer

Tilslørte plommer

Tilslørte plommer er ein vri på den tradisjonelle desserten med epler, smular og krem. I staden for epler brukar du plommer som også gir ein nydleg smak, og ikkje minst… Fortsett å les »

Brødmat

rugbrød

Brød med rugflak

Brød med rugflak har deilig sprø skorpe og nydeleg smak av rug. Sidan brødet skal langtidsheve på benken treng det ikkje elting, berre tid. Rør saman deiga om kvelden og… Fortsett å les »

Vekas kake

suksessterte i langpanne

Suksessterte i langpanne

Suksessterte i langpanne er ein fin måte å få laga ekstra mykje av denne gode kaka. Som namnet tilseier er denne kaka ein suksess å servere, og ofte den som… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.