Vekemeny 36

Vekemeny 36 er klar, og no er kvardagen så godt i gong at ein ikkje skulle tru at det berre er nokre veker sidan det var ferie! Kvardagsrutinene er på plass og middagsplanlegginga har blitt ein naturleg del av livet igjen;)

Ønskjer det ei fin veke!

Vekemeny 36

Mandag

Tagliatelle av squash

Eg har fått mange spørsmål om korleis ein kan lage denne Squagettien når ein ikkje har fancy kjøkkenutstyr tilgjengeleg. Det går finfint! Her får du varianten laga med ein potetskrellar, og… Fortsett å les »

Tysdag

Kyllingwok med chili og cashewnøtter

Denne retten er i likheit med black pepper beef ein sikker vinnar å bestille på restaurant eller i dei mange food court’ane her i Asia. Den finnast i utallige variantar… Fortsett å les »

Onsdag

Spinat og brokkolisuppe

Sunn, varm og god suppe. Akkurat det ein treng ein kald vinterdag! Supersunn med både brokkoli og spinat i seg, og deilig grøn på farge. Til 3 personar treng du:… Fortsett å les »

Torsdag

blask pepper sauce wok

Black pepper sauce wok

Dette er ein av mine asiatiske favorittar og det var god stemning i heimen då vi fann ut av vi kunne lage sausen sjølv, utan å kjøpe ein ferdig pakke!… Fortsett å les »

Fredag

Innbakt pai med bacon, ruccola og fetaost

Innbakt pai med bacon, ruccola og fetaost smakar veldig godt, og gjer at du får enno meir av det gode og sprø paiskallet for kvart stykke. Pai som er varma… Fortsett å les »

Laurdag

crying tiger lamb

Crying tiger lamb

Denne retten kunne ikkje anna enn å få heite sitt originale namn….! Namnet kjem visstnok av at lammet er så krydra at det kan få ein tiger til å hyle…. Fortsett å les »

Søndag

Kylling med kantarellrisotto

Denne kyllingen er det Tove med bloggen ”På kjøkkenbenken” som skal ha æra for. Ho serverte den med ris og tomatsalat i sitt blogginnlegg, medan den har fått følgje av… Fortsett å les »

Noko godt

Havrekjeks

Havrekjeks med smør og brunost funkar bra både til god frukost og som noko godt til kaffien etter middag. Ofte like populære blant born som vaksne, og fine å ha… Fortsett å les »

Brødmat

tebriks

Tebriks

Desse tebriksa har eg fått oppskrift på frå ei kjekk nabodame. Ho er ein racer på alle typar gjærbakst, og produserer nok til å fø både bestemødrer og anna slekt… Fortsett å les »

Vekas kake

kake eple

Eplekake

Det er eplesesong og det er omågjere å nytte seg av dei norske epla så mykje ein berre kan! Dette er ei herleg kake som fall i smak både hjå… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.