Vekemeny 35

Ny veke står for tur, og her er vekas forslag til mat. Eg håper du har kome godt i gong med kvardagsrutinene du og. Og at middagsplanlegginga gir god hjelp i å kome i mål. Ønskjer deg ei fin veke!

Vekemeny 35

Mandag

Minestronesuppe

På ein italiensk restaurant fekk eg nyleg ei minestronesuppe som smakte nydeleg, og det gav meg inspirasjon til å kokkelere heime. Dette er ei suppe som er genial å lage… Fortsett å les »

Tysdag

Steikt torsk med bacon, eggesmør og blomkålpuré

Steikt torsk med bacon, eggesmør og blomkålpuré

Steikt torsk med bacon, eggesmør og blomkålpuré er kvardagsmiddag med stor K. Fisk og grønsaker med digg topping av bacon og egg i smelta smør. Her er det næringsrik mat… Fortsett å les »

Onsdag

superenkel fiskegrateng

Superenkel FISKEGRATENG

Superenkel fiskegrateng er verkeleg så enkel som den høyres ut. Denne versjonen treng verken forkoking av makaroni eller fisk, og er laga på 1-2-3. Kjøpeversjonen har ikkje sjanse i konkurranse… Fortsett å les »

Torsdag

lasagne

Lasagne

Lasagne er populært både hjå små og store, og er genialt å servere når du skal ha gjestar til middag. Vi lagar alltid dobbel porsjon, og inviterar enten på middag… Fortsett å les »

Fredag

Steikt ris med kylling og ananas

Denne retten fann eg i ei av mine nyinnkjøpte kokebøker her i Asia. Boka omhandlar Thaimat som ein kan lage til kvardags, og dette er ein av dei rettane. Kokar… Fortsett å les »

Laurdag

thai vårrullar

Thai vårrullar

Desse Thai vårrullane, eller Thai Spring Rolls om du vil, har ein herleg frisk smak av koriander og thai fiskesaus. Du kan anten pensle dei og steike dei i steikeomn… Fortsett å les »

Søndag

Hyttegryte

Denne oppskrifta er inspirert av ei Boeuf Bourguignon gryte som Lise Finckenhagen presenterte i VG si laurdagsavis sist helg. Her er min versjon, glutenfri og med nytt enklare namn; Hyttegryte…. Fortsett å les »

Noko godt

ekte hummus

Ekte hummus

Ekte hummus krev litt planlegging. Når du først har klart å tenkje ut at du vil ha hummus eit døgn før du kan ete det er mykje av jobben gjort…. Fortsett å les »

Brødmat

Halvgrove rundstykker med gulrot

Halvgrove rundstykker med gulrot 24 stk 3 dl vatn 1/2 pk tørrgjær 1 dl appelsinjuice 2 revne gulrøtter 1/2 dl rapsolje 1 ts salt 2 dl solsikkekjerner 3 dl grov… Fortsett å les »

Vekas kake

lava cake

Lavakake

Lavakake eller sjokoladefondant er små, varme porsjonsstykker av sjokoladekake med flytande kakerøre midt i. Nyyyydeleg, og like imponerande å servere kvar gong. Skilnaden frå perfekt kake til for lite eller… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.