Reklame

Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri

Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri i samarbeid med Helios
/annonse/

grillet kjøtt med maissalat og chimichurri

Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri er nydelig grillmat som krever liten innsats på kjøkkenet. Sausen rører du sammen på ti minutt, selv om det inngår en del finhakking av urter og løk. Lager du stor porsjon kan du lett ha denne stående i kjøleskapet for enkel grillmiddag uken etter.

Grillet kjøtt er enkelt og lett å lykkes med. Pass på at du har god varme på grillen før du begynner, og la kjøttet grille på høy varme på begge sider første minuttene til det er godt brunet. Før det blir brent løfter du det over på inndirekte varme og lar det steke ferdig der. Dette gjør du enklest med et steketermometer inne i kjøttstykket, men fortvil ikke dersom dette ikke er tilgjengelig. Da er det bare opp til deg å sjekke jevnlig hvordan kjøttet ser ut på innsiden ved hjelp av en spiss kniv. Husk å la kjøttet hvile i 15 minutter før du deler det opp og serverer med nydelig argentisk saus på toppen.

enkel grillmat

Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri

Til 4 personer

  • 1 kg entrecôte (eller annet biffkjøtt)
  • 2-3 ss Helios økologisk stekeolje
  • salt og pepper

Maissalat

  • 300 g Helios økologisk mais
  • 200 g Helios økologiske kidneybønner
  • 1 paprika
  • 1 dl frisk oregano
  • salt og pepper
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft

Chimichurri

  • 2 dl frisk bladpersille
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 3 ss frisk oregano
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 raud chili
  • 2 dl Helios økologisk olivenolje
  • 3 ss Helios økologisk eplecidereddik
grillet kjøtt med maissalat og chimichurri

Oppskrift:

  1. Ha biffkjøttet i en plastpose, hell over olje og krydre raust med salt og pepper. La marinere så lenge du har tid, i allefall en times tid -gjerne over natten.
  2. Finhakk urter, hvitløk, sjalottløk og chili. Rør sammen resten til chimichurri-sausen. Sett sausen i kjøleskap og la trekke i 1 times tid.
  3. Lag maissalat ved å dele paprika i biter og finhakke oregano. Skyll av kidneybønnene i et dørslag og bland sammen alt. Rør inn sitronsaften og krydre med salt og pepper.
  4. Legg biffkjøttet på grillen på godt varmet grill og grill på høy direkte varme til du har en fin skorpe på begge sider. Sett gjerne inn et steketermometer, legg kjøttet over på inderekte varme og la grille ferdig der. Tiden det ta avhenger av varme, type og tykkelse på kjøttet du har, dette stykket som vi brukte her tok ca 40 minutter. Bruker du steketermometer er kjøttet ferdig når det når 58 grader. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i 15 minutter før du skjærer det opp og serverer.

Velbekomme!

chimichurri

Denne oppskriften er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios.no

stjerne Dette blogginnlegget er reklame for Helios

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.