Grove Pinnebrød

grove pinnebrød

Denne helga vart alle planar skrinlagde i det vi vakna laurdag morgon. I løpet av natta var landskapet heilt kvitt, og då var det berre å utsetje alt som utsetjast kunne og dra på seg vinterkleda. Kidsa var i ekstase og både laurdag og søndag var det berre inn for å ete, tørke klede og få varmen i seg igjen før det var meir snømoro på agendaen.

Søndag fyrde vi opp bålpanna og alle som var i nærleiken fekk ein liten deigklump og ein spiddepinne. Nokre pinnebrød blei sjølvsagt svarte, nokre datt i bålet og nokre var mest deig og lite brød -akkurat slik det skal vere med pinnebrød!

Så sjarmerande koseleg og så stas å ete brødet rett frå pinnen, spesielt når ein har grilla det sjølv. Denne gongen laga eg litt grovare pinnebrød med havregryn og spelt, og dei blei godkjende av heile bølingen!

pinnebrødTil omlag 8 stk treng du:

  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl sikta speltmjøl
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl rapsolje
  • 2 dl vatn

bålpanneSlik gjer du:

  1. Bland saman alt det tørre, rør inn det våte og juster eventuelt med litt meir speltmjøl om deiga er alt for laus.
  2. Pakk i ei boks/ein pose og ta med. Ta gjerne med litt ekstra mjøl i ei eigen pose.
  3. Del opp deiga (eg tok med slikkepotten), klapp litt mjøl på om det trengst og form til ei lang pølse.
  4. Tvinn pølsa i eit tynt lag rundt spiddepinnen og steik på bålet.
  5. Nyt rett frå pinnen, eller et med godt syltetøy til.
anita stokke blomvik

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.