«Polarbrød» med havregryn

polarbrød med havre Polarbrød er populært å ha med i matpakken, og desse heimelaga var ikkje mindre populære enn dei butikk-kjøpte -Jepp, vi kjøper butikkbrød vi også innimellom;)

Enkle å kjevle ut og kort steiketid gjer at dei er fine å bake på ein heilt vanleg kvardag innimellom leksehjelping og opprydding etter middag. Kanskje får du hjelp av ivrige småkjevlarar også?

polarbrødTil omlag 12 stk treng du:

  • 200 g havregryn
  • 500 g kveitemjøl
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 5 dl lunka mjølk

"polarbrød" med havreSlik gjer du:

  1. Ha alt i ein bolle, hald igjen litt av kveitemjølet, og elt på middels hastigheit i 5-10 min til du har ei jamn deig.
  2. Dekk bollen med eit lokk/middagstallerken/plast/klede og la heve i omlag 60 min.
  3. Set omnen på 220 grader over- og undervarme.
  4. Elt inn litt meir mjøl (for hand) om det trengst, og del deiga i 12 emner.
  5. Trill til ein ball og kjevle flate.
  6. Legg over på bakepapirkledd steikebrett og steik i 10-15 min, til brøda er gylne på undersida.
  7. Avkjøl på rist, og oppbevar i eit reint kjøkkenhåndkle.

«Polarbrøda» kan gjerne frysast, pakk dei i plastposar og la dei tine på benken over natta. Varm dei i steikeomnen nokre få minutt før servering.

matpakke brød

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.